عرب شدن دانشمندان ایرانی
عرب شدن دانشمندان ایرانی در برنامه های تلویزیونی سعودی
گفتنی است، در رأس این دزدیهای فرهنگی برخی از کشورهای عربی
قرار دارند که قدمت تاریخی و استقلال آنها به عنوان یک واحد سیاسی
در عرصه بینالمللی به کمتر از نیم قرن هم نمیرسد...این دست اقدامات
، همانند اقدام اخیر کویتیها در چاپ تمبر یادبود ابنسینا به عنوان دانشمند
بزرگ عرب! در حال افزایش است، اما...
دولت عربستان سعودی، در یک اقدام بیسابقه، با استفاده از برنامههای
انیمیشن در برنامههای کودک و نوجوان کانالهای تلویزیونی خود و دیگر
شبکههای تلویزیونی و ماهوارهای عربی، دانشمندان بنام ایرانی را به نفع
جهان عرب مصادره و به کودکان عرب این گونه القاء میکند که
این دانشمندان اجداد عربی شما هستند!!
این برنامههای انیمیشن توسط دولت عربستان به برنامهسازان انیمیشنی مصری در قاهره سفارش داده شده است و برای نخستین بار در شبکه تلویزیونی کودکان «ام بی سی» متعلق به عربستان پخش شده است.
در این برنامه که به صورت آموزشی تدوین شده است، ابوریحان بیرون، خوارزمی، ابونصر فارابی، شیخالرئیس بو علی سینا و دهها دانشمند و محقق دیگر ایرانی، با ملیت عربی معرفی شدهاند و در پایان هر برنامه، راوی این برنامه به کودکان جهان عرب میگوید که ما باید با اجداد دانشمند خود آشنا شویم؛ هر چند مصادره مفاخر علمی و ادبی ایران توسط برخی کشورهای عربی در حوزه های دیگر مسبوق به سابقه بوده است اما این برای نخستین بار است که در حوزه کودکان و نوجوان جهان عرب رخ مینماید.
بر پایه این گزارش، این در حالی است که از مدتها پیش، شماری از کشورهای عربی، مفاخر علمی ایران را مصادره و حتی از آنان به عنوان دانشمندان بزرگ عربی کتاب، تمبر و فیلم تهیه میکنند ـ همانند اقدام اخیر کویتی ها در چاپ تمبر یادبود ابن سینا به عنوان دانشمند بزرگ عرب! ـ اما متأسفانه، دستگاههای اجرایی فرهنگی و تبلیغاتی کشورمان ، بدون توجه به ابعاد این هجمه فرهنگی ـ که باعث مصادره مفاخر عملی این مرز و بوم میشود ـ همچنان منفعلانه عمل کرده و نسبت به چنین جعل تاریخی بزرگی واکنش نشان نمی دهند.
گفتنی است، در رأس این دزدیهای فرهنگی برخی از کشورهای عربی قرار دارند که قدمت تاریخی و استقلال آنها به عنوان یک واحد سیاسی در عرصه بین المللی به کمتر از نیم قرن هم نمی رسد.
با توجه به آنچه در حال روی دادن است به نظر می رسد متولیان امر در جمهوری اسلامی ایران باید با حساسیت و دقت نظر بالایی با چنین پدیده ناپاکی که در دراز مدت می تواند آثار مخربی در ذهن جوامع دیگر و به ویژه نسل جوان داشته باشد،برخورد کنند.